Het sportkookboek voor teamsport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding

Stephanie Scheirlynck (auteur), Heikki Verdurme (fotograaf)
+1
Het sportkookboek voor teamsport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding
×
Het sportkookboek voor teamsport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding Het sportkookboek voor teamsport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding

Het sportkookboek voor teamsport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding

?Steeds meer mensen sporten en je voeding speelt een cruciale rol om goede resultaten te behalen. Bovendien verschilt je voedselbehoefte naargelang het soort sport dat je beoefent. Ben je een langeafstandsloper, zwemmer of een (recreatief) wielrenner? Speel je een team- of balsport, zoals voetbal of tennis? Of beoefen je een sport die heel wat kracht vergt (bv. fitness, sprinten of hoogspringen)?
Titel
Het sportkookboek voor teamsport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding
Auteur
Stephanie Scheirlynck
Fotograaf
Heikki Verdurme
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Het sport kookboek voor teamsport
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2017
142 p. : ill.
ISBN
9789401443647 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Dit kookboek is geschreven voor professionele en recreatieve (team)sporters. Deel een van het boek geeft uitleg over het energiegebruik van een teamsporter, behandelt de belangrijkste voedingsstoffen en gaat in op de timing van voeding en vocht: voor, tijdens en na een training. In deel twee van het boek staan de recepten centraal, gegroepeerd per type training omdat elk type sport een ander type voeding vraagt. Deze recepten zijn veelzijdig en eenvoudig en zeer smakelijk in beeld gebracht op fraaie, paginagrote foto’s. De auteur is sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck, ze heeft het op een uitnodigende, informatieve en inspirerende manier geschreven. Een informatief boek met leuke en lekkere recepten, een aanrader voor iedereen die interesse heeft in sport en voeding en hoe die twee het beste op elkaar kunnen worden afgestemd. Het boek maakt deel uit van een reeks*.

Over Stephanie Scheirlynck

Stephanie Scheirlynck is een Belgisch diëtiste gespecialiseerd in sportdiëten. Ze is actief in de topsport als diëtiste onder andere van Antwerp FC, RSC Anderlecht, Trek-Segafredo, Nafi Thiam, Koen Naert, Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven, Jolien D'Hoore en Team Belgium. Daarnaast schreef ze ook meerdere boeken over sportvoeding.

Biografie

Scheurlynck behaalde in 2006 een bachelor in voedingswetenschappen in Gent en een master in sportvoeding in 2007 in Nijmegen.Daarnaast volgde ze ook de opleiding SportsNutrition van het Internationaal Olympisch Comité en is een van de eerste die de opleiding volbracht in 2010.

Tussen 2010 en 2015 was ze actief voor Energy Lab om daarna als zelfstandige te werken. Sinds beheert ze de webstek Allesoversportvoeding.be

Ze is gehuwd, heeft twee kinderen en is woonachtig in Nevele.

Publicaties

Suggesties