Besprekingen

DCI Carol Jordan en profiler Tony Hill worden geconfronteerd met het lijk van een jonge vrouw in een uitgebrande auto. Daarna wordt in de regio weer een vrouw dood gevonden. Beiden blijken eerst gewurgd en beiden hadden kort daarvoor een bruiloft bezocht. Het Regionaal Team Zware Misdrijven krijgt te maken met een geslepen dader die geen spoor nalaat. Ze hebben ook hun eigen problemen: na een aanklacht laat Carol de drank staan, gesteund door Tony en gestalkt door een verslaggeefster. Het lesbische stel Paula en Elinor raakt betrokken bij de internetval waar hun pleegzoon intrapte. De prijswinnende auteur (1955) schrijft het geweldige tiende deel in de serie rond Jordan en Hill. Er zijn de nodige twists en er is een geslepen moordenaar met wraakgevoelens die het team in de maling neemt. Ze kunnen niets bewijzen! Het dramatische slot is triest en onverwacht. Een prima thriller! Met ruime marge.

Over Val McDermid

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Val McDermid (4 juni 1955) is een Schots schrijfster van misdaadboeken. Ze is vooral bekend geworden met haar serie thrillers waarin Dr. Tony Hill de hoofdrol speelt.

McDermid is opgegroeid in het Schotse Kirkcaldy, waar ze de Kirkcaldy Highschool bezocht. Ze studeerde aan het St. Hilda's College aan de Universiteit van Oxford en ging na haar studie aan de slag als journaliste. Ook was ze korte tijd toneelschrijfster.

In 1987 behaalde ze haar eerste succes met de roman Report for Murder, de eerste in de reeks rond de lesbische journaliste Lindsay Gordon. Homoseksualiteit is een regelmatig terugkerend thema in haar boeken. Ze schreef ook een reeks rond de vrouwelijke privé-detective Kate Brannigan en een rond de profiler dr. Tony Hill, die de basis vormde voor de ITV-misdaadreeks Wire in the Blood.

Bibliografie

Suggesties